Na valaau le pule mo se suiga i tulafono ina ua manua lana taifau i le fale o Cumberland.

Mechanicsburg, Penisilevania.16-vaiaso le matua o le tamai maile golden retriever Naggi na momoli atu i le Noah's Pet Hotel i Mechanicsburg i le aso 5 o Aukuso a o malolo lona pule i North Carolina.
I le lua aso mulimuli ane, na maua ai e le pule o Lauren Moss le tala faanoanoa na osofaʻia Najib e se isi taifau i le fale.
Fai mai Moss, o se tagata faigaluega i le Noah's Pet Hotel na taʻu atu ia te ia e faapea, ina ua tatala le kennels i le tusa o le 6:30 i le taeao, na maua ai Najib ma ona vae pito i luma o loʻo pipii i se avanoa i totonu o le pa i totonu ma isi mea i totonu o le fale taifau.
“O le malepelepe i totonu o le pa na mafua ai ona se'e ese atu lima o Najib i luma o le fale i ona tafatafa, ma na amata ona osofaia e le isi maile ia Najib, ma faaoo ai ni manuaga matautia ia te ia,” o le tala lea a Moss.
Na mafatia Najib i le tele o u o lona vae ma ave i le Coastal Ambulance Veterinary Service, lea na nofo ai mo le vaiaso.Sa ia faaaluina ni nai vaiaso na sosoo ai ma ni fati ma fusi.
Toeitiiti atoa le lua masina mulimuli ane, fai mai Moss na tele lava le toe malosi o Najib, e ui lava sa i ai ni maʻila i ona vae ma o nisi taimi e tineia.
Ae ui i lea, o le toe faʻaleleia o Najib e le o le mutaaga lea o le tala a Moss.E talitonu o ia ua solia e le fale manu se tulafono a Penisilevania e manaʻomia ai vae o taifau i totonu o pa puipui: e le afaina ai le taifau.
Ae ui i lea, ia Mati, na pasia ai e Noa se asiasiga a le Pennsylvania Canine Administration, o se vaega o le Matagaluega o Faatoaga.
I le mae’a ai o lea fa’alavelave, na ta’ua ai e le Ofisa o Fa’ato’aga ua soli e le fale fa’ato’aga tulaga o pa.
“Ou te manatu latou te mananao ia tupu lenei mea?Leai,” o lana tala lea."Ae ou te manatu e mafai ona latou faia ni laasaga e faʻaleleia ai ma matou ma ofo mai se faʻatoesega ma sina faʻaalofa."
O Moss o se fesoasoani tulafono i sui e lua o le setete - Rep. Jason Oritai (R-Allegheny/Washington) ma Rep. Natalie Michalek (R-Washington) - ma na ia fai mai o loʻo latou galulue faʻatasi ma i latou i se pili e teuteu ai Pennsylvania.tulafono o taifau.Na te faʻamoemoe e sili atu tulafono faʻapitoa ma faʻasalaga mamafa e puipuia ai le tele o taifau mai le afaina.


Taimi meli: Aukuso-14-2023