Ole fefa'ataua'iga e-fefa'ataua'iga a Saina e maua ai avanoa fa'atupula'ia tele mo le maketi o le tamaoaiga o fagafao

Faatasi ai ma le salalau atu o aganuu fagafao, "o le talavou ma maua uma pusi ma maile" ua avea ma sailiga masani i le au fagafao fiafia i le lalolagi atoa.A'o va'ava'ai i le lalolagi, o le maketi fa'atau fagafao e tele fa'amoemoega.O faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o le maketi fagafao a le lalolagi (e aofia ai oloa ma auaunaga) e mafai ona oʻo atu ile $270 piliona ile 2025.

fale fagafao

|Amerika Tele

I le maketi o le lalolagi, o le Iunaite Setete o le atunuu pito sili lea ona tele i le fagafao ma le taumafaina o fagafao, e tusa ma le 40% o le tamaoaiga o meaola fagafao a le lalolagi, ma o ana tupe faaalu i le 2022 e oo atu i le 103.6 piliona tala.Ole fua ole fagafao i totonu ole aiga Amerika e maualuga ile 68%, ma ole numera maualuga ole fagafao o pusi ma maile.

O le maualuga o le fa'atupuina o fagafao ma le tele o taimi e taumafaina e maua ai le avanoa tele mo le fa'atauga fa'akomepiuta a Saina e ulufale ai i le maketi o le tamaoaiga o fagafao a Amerika.I le taimi lava e tasi, e tusa ai ma faiga Google, Pet cage, dog bowl, cat bed, fagafao ato ma isi vaega e masani ona suʻeina e tagata Amerika.

| Europa

E ese mai i le Iunaite Setete, o le isi maketi tele fagafao faatau oloa i le lalolagi o Europa.O le aganuu fagafao e lauiloa tele i Europa.E le pei o tulafono fa'afailele fagafao, fagafao i Europa e mafai ona ulufale i fale'aiga ma nofoaafi, ma e to'atele tagata e manatu o fagafao o ni tagata o le aiga.

I totonu o atunuu Europa, o tagata e ana fagafao i Peretania, Farani, ma Siamani uma e sili ona maualuga le taumafaina o tagata taʻitasi, faʻatasi ai ma Peretania e faʻaalu le sili atu i le £ 5.4 piliona i tausaga taʻitasi i oloa fagafao.

pa ta'ifau

|Iapani

I le maketi a Asia, o le pisinisi fagafao na amata muamua i Iapani, ma le tele o maketi fagafao e 1597.8 piliona yen i le 2022. E le gata i lea, e tusa ai ma le National Survey of Dog and Cat Feeding i le 2020 e le Pet Food Association a Iapani, o le numera. o taifau ma pusi i Iapani o le a oʻo atu i le 18.13 miliona i le 2022 (e le aofia ai le numera o Pusi Feʻai ma maile), e sili atu nai lo le numera o tamaiti i lalo o le 15 tausaga i le atunuʻu (15.12 miliona i le 2022).

E maualuga le sa'olotoga o tagata Iapani i le tausiga o fagafao, ma e fa'ataga e tagata e ana fagafao ona aumai fua a latou fagafao i nofoaga faitele e pei o supamaketi, fale'aiga, faletalimalo, ma paka.O le oloa fagafao sili ona lauiloa i Iapani o fagafao taavale, aua e ui lava e le faʻasaina fagafao mai le ulu atu ma ulufafo i nofoaga faitele, e manaʻomia e tagata ona tuʻuina i totonu o taavaletoso.

|Korea

O le isi atunuʻu atiaʻe i Asia, Korea i Saute, e tele le maketi o fagafao.E tusa ai ma faʻamaumauga a le Matagaluega o Faʻatoʻaga, Meaʻai ma Faʻalapotopotoga i Tua (MAFRA) o Faatoaga i Korea i Saute, i le faaiuga o le 2021, o le numera aloaia o taifau ma pusi i Korea i Saute e 6 miliona ma 2.6 miliona i le faasologa.

E tusa ai ma le Korean e-commerce platform Market Kurly, o le faʻatauga o fagafao faʻatau oloa i Korea na faʻateleina i le 136% i lea tausaga ma lea tausaga i le 2022, faʻatasi ai ma meaʻai fagafao e aunoa ma ni faʻaopoopoga ua lauiloa;Afai e le o aofia ai meaʻai, o le faʻatauga o oloa faʻatatau i fagafao na siitia i le 707% i lea tausaga ma lea tausaga i le 2022.

meataalo fagafao

O lo'o fa'atupula'ia le maketi fagafao a Asia i Sautesasae

I le 2022, ona o le tele o faʻamaʻi o le COVID-19, o le manaʻoga mo le tausiga o fagafao i totonu o tagata faʻatau i Asia i Sautesasae ua matua faʻateleina ina ia faʻaitiitia ai le atuatuvale, faʻaitiitia le popole, ma le atuatuvale.

E tusa ai ma faʻamaumauga o suʻesuʻega iPrice, Google suʻesuʻe le aofaʻi mo fagafao i Asia i Sautesasae ua faʻateleina i le 88%.O Filipaina ma Meleisia o atunu'u ia e sili ona maualuga le fa'atupulaia o le aofa'i o su'esu'ega fagafao.

$2 piliona Sasa'e Tutotonu maketi fagafao

Ua a'afia i le fa'ama'i, o le to'atele o tagata tausi fagafao i Sasa'e Tutotonu ua masani i le fa'atauina o mea'ai fagafao ma mea tau fagafao i luga ole e-commerce platforms.E tusa ai ma faʻamatalaga uaea a Pisinisi, e ova atu i le 34% o tagata faʻatau i Aferika i Saute, Aikupito, Saudi Arabia, ma United Arab Emirates o le a faʻaauau pea ona faʻatau oloa tausiga fagafao ma meaʻai mai faʻasalalauga e-commerce pe a maeʻa le faʻamaʻi.

Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le faʻatupulaia o le numera o fagafao ma le maualuga o meaʻai a Pet, ua faʻatatauina o le fale tausi fagafao i Sasaʻe Tutotonu e tusa ma le $ 2 piliona i le 2025.

E mafai e le au fa'atau ona atia'e ma filifili oloa e fa'atatau i le maketi o atunu'u po'o itulagi ma masaniga fa'atauga a tagata fa'atau, faoa avanoa, ma vave fa'atasi i le tu'uga tu'uga fa'asoa fagafao i le lalolagi atoa.


Taimi meli: Au-03-2023