Fa'atupula'ia Vao i le Fagafao a Iapani i le lotolotoi o le Fa'ama'i!Fa'aosofiaga mai le filifilia o tagata fa'atau atu tuaoi

O Iapani e masani ona taʻua o ia o se "sosaiete tuufua", ma faʻatasi ai ma le ogaoga o le soifua matua o Iapani, o le toʻatele o tagata ua filifili e tausia fagafao e faʻaitiitia ai le tuulafoaiina ma faʻamafanafanaina o latou olaga.

moega o taifau

Pe a faatusatusa i atunuu e pei o Europa ma Amerika, o le talafaasolopito o le umiaina o fagafao a Iapani e le o se umi.Ae ui i lea, e tusa ai ma le "2020 National Dog and Cat Breeding Survey" a le Iapani Pet Food Association, o le numera o pusi fagafao ma maile i Iapani na oʻo atu i le 18.13 miliona i le 2020 (e le aofia ai pusi ma maile), e sili atu nai lo le aofaʻi o tamaiti i lalo. le 15 tausaga i le atunuu (e pei o le 2020, 15.12 miliona tagata).

E fa'atatau e le au fai pisinisi o le tele o le maketi fagafao a Iapani, e aofia ai le soifua maloloina fagafao, lalelei, inisiua ma isi pisinisi fa'atatau, ua o'o atu ile 5 trillion yen, e tusa ma le 296.5 piliona yuan.I Iapani ma e oʻo lava i le lalolagi atoa, o le faʻamaʻi COVID-19 ua avea ai fagafao ma se faiga fou.

ofu maile

Tulaga i le taimi nei o le maketi fagafao Iapani

O Iapani o se tasi o nai "malosi fagafao" i Asia, faatasi ai ma pusi ma maile o le ituaiga sili ona lauiloa.O fagafao e manatu tagata Iapani o se vaega o le aiga, ma e tusa ai ma fuainumera, 68% o aiga maile latou te faʻaaluina le silia ma le 3000 yen i le masina i teuga fagafao.(27 USD)

O Iapani o se tasi o itulagi o loʻo i ai le filifili faʻatauga fagafao sili ona atoatoa i le lalolagi, sei vagana ai mea taua e pei o meaʻai, meataalo, ma mea e manaʻomia i aso uma.O auaunaga fa'atupuina e pei o teuga o fagafao, malaga, tausiga fa'afoma'i, fa'aipoipoga ma falelauasiga, fa'aaliga o teuga, ma a'oga tausaafia ua fa'atuputeleina fo'i le ta'uta'ua.

I le fa'aaliga fagafao i le tausaga ua tuana'i, o oloa fa'atauva'a maualuluga na fa'atauaina tele.Mo se fa'ata'ita'iga, o se pesini lapisi pusi atamai fa'atasi ai ma masini fa'apipi'i ma feso'ota'iga telefoni fe'avea'i e mafai ona otometi ona faitau fa'amaumauga talafeagai e pei o le mamafa ma le taimi fa'aoga pe a alu se pusi i le faleta'ele, e tu'uina atu ai i tagata e ana fagafaga fa'amatalaga talafeagai i le tulaga o le soifua maloloina o latou fagafao.

I le tulaga o mea'ai, mea'ai fa'alesoifua maloloina fagafao, fafaga fa'apitoa fa'asusu, ma mea fa'alenatura fa'alesoifua maloloina e matua'i taua tele i le maketi fagafao Iapani.Faatasi ai ma i latou, o meaʻai na fuafuaina faapitoa mo le soifua maloloina o fagafao e aofia ai le faʻamafanafanaina o le mafaufau, sooga, mata, paʻu o le mamafa, manava, faʻamalo, tausiga o le paʻu, tausiga o lauulu, ma isi mea.

fale o taifau

E tusa ai ma faʻamatalaga mai le Yano Economic Research Institute i Iapani, o le tele o maketi o pisinisi fagafao i Iapani na oʻo atu i le 1570 piliona yen (e tusa ma le 99.18 piliona yuan) i le 2021, o le faʻatupulaia o le tausaga i le tausaga e 1.67%.Faatasi ai ma i latou, o le maketi o meaʻai fagafao e 425 piliona yen (pe tusa ma le 26.8 piliona yuan), o le faʻatupulaia o le 0.71% i lea tausaga ma lea tausaga, e tusa ma le 27.07% o le pisinisi fagafao atoa i Iapani.

Ona o le faʻaauau pea o le faʻaleleia o tulaga faʻafomaʻi fagafao ma le mea moni o le 84.7% o maile ma le 90.4% o pusi o loʻo teuina i totonu i le tausaga atoa, o fagafao i Iapani e itiiti le faʻamaʻi ma ola umi.I Iapani, o le umi o le ola o taifau e 14.5 tausaga, ae o le umi o le ola o pusi e tusa ma le 15.5 tausaga.

O le tuputupu aʻe o pusi matutua ma maile ua taʻitaʻia ai tagata e ana le faʻamoemoe e tausia le soifua maloloina o a latou fagafao matutua e ala i le faʻaopoopoina o meaʻai.O le mea lea, o le siʻitia o fagafao matutua ua faʻaoso saʻo ai le tuputupu aʻe o taumafa fagafao maualuga, ma o le tulaga o le faʻaogaina o fagafao i Iapani o loʻo faʻaalia i le tulaga o le faʻaleleia o oloa fagafao.

Na taʻua e Guohai Securities e tusa ai ma faʻamaumauga a le Euromonitor, o faleoloa faʻapitoa e le faʻatau atu (e pei o supamaketi fagafao) o le tele lea o faʻatau oloa i Iapani i le 2019, e oʻo atu i le 55%.

I le va o le 2015 ma le 2019, o le aofaʻi o faleoloa supamaketi Iapani, faleoloa faʻafefiloi, ma alavai falemaʻi na tumau pea.I le 2019, o nei auala e tolu na maua ai le 24.4%, 3.8%, ma le 3.7% i le faasologa.

E taua le taʻua ona o le atinaʻeina o le e-commerce, o le aofaʻi o laina i luga ole laiga i Iapani ua faʻatupulaʻia laʻititi, mai le 11.5% i le 2015 i le 13.1% i le 2019. O le faʻamaʻi o le faʻamaʻi 2020 ua mafua ai le faʻatupulaia leaga o luga ole laiga. fa'atau oloa fagafao i Iapani.

Mo tagata fa'atau e-fa'atauga fagafao e fia avea ma fa'atauga fagafao i le maketi a Iapani, e le fautuaina le filifilia o mea'ai fagafao e feso'ota'i ma mea'ai, aua o le pito i luga e lima sau'ai i le pisinisi fagafao Iapani, Mars, Eugenia, Colgate, Nestle , ma le Rice Leaf Price Company, e 20.1%, 13%, 9%, 7.2%, ma le 4.9% le maketi, ma o lo'o fa'atupulaia i lea tausaga ma lea tausaga, ma i'u ai i le malosi o le tauvaga.

E fa'afefea ona tu'uta'ua ma fa'atupu fa'amanuiaga mai fa'atauga fagafao fale i Iapani?

E fautuaina le fa'atau atu o tuaoi e amata i oloa fagafao fa'atekonolosi maualuga, e pei o tu'uvai vai, fafaga fa'ato'a, mea pu'eata fagafao, ma isi. Ma o nofoaga lata ane e pei o le afifiina o mea'ai fagafao, tausiga fagafao, ma meataalo fagafao e mafai fo'i ona fai ma ulufale. togi.

E fa'atauaina e tagata fa'atau Iapani le lelei ma le saogalemu, o lea e tatau ai i tagata fa'atau atu tuaoi ona maua ni fa'ailoga talafeagai pe a fa'atau atu oloa fa'atatau e fa'aitiitia ai fa'alavelave le mana'omia.E mafai fo'i ona fa'asino atu e le au fa'atau e-pisinisi fa'alava i isi itulagi i fagafao Iapani fa'atauga fa'atau oloa.I le tulaga o loʻo i ai nei o loʻo ogaoga pea le faʻamaʻi, ua sauni le maketi fagafao e pa i soo se taimi!


Taimi meli: Aukuso-26-2023