Amasone ma Temu fa'atau atu "matagi maile"

ufimata mata

Talu ai ona o le faitau selau o afi afi i Kanata ua maua ai le tele o puaa, o le eleelea o le ea i Niu Ioka, New Jersey, Connecticut ma isi nofoaga i le itu i sasae o le Iunaite Setete ua matua ogaoga talu ai nei.A o taulaʻi atu tagata i le taimi e mou atu ai le puao, o mataupu e pei o le auala e puipuia ai fagafao i le fale mai le afaina o le asu o le afi, pe saogalemu mo fagafao e alu i fafo pe a leaga le ea, ma pe tatau i fagafao ona fai ni matapulepule. na vave ona pa i luga o faasalalauga lautele i fafo.

O le mamanu o matapulepule faʻafomaʻi masani ma N95 masks e le fetaui mo foliga fagafao ma e le mafai ona faʻamavae lelei siama ma siama.O le mea lea, o fagafao faʻapitoa matapulepule e pei o "dog masks" ua aliaʻe.I luga o Amazon ma Temu, o nisi tagata faʻatau ua amata ona faʻatau atu ni matapulepule faʻapitoa e mafai ona taofia ai maile mai le manavaina o le asu ma le pefu.Ae ui i lea, o loʻo i ai nei ni nai oloa o loʻo faʻatau atu, masalo ona o tulaga faʻamaonia, pe atonu foi ona o le au faʻatau atu e talitonu o latou na o mea faʻapitoa ma faʻasolosolo, ma e le tele ni tupe faʻaalu.Latou te taumafai lava e faʻaaoga le lauiloa e fai ai se faʻataʻitaʻiga.

oloa fagafao

01

Fa'afitauli fa'alesoifua maloloina fagafao e mafua mai i le fa'aleagaina o le ea

Talu ai nei, na lomia ai e le New York Times se lipoti e faapea, o le faateleina o le Air Pollution Index, na amata ai ona faaaoga e aiga fagafao o loo nonofo i le Setete o Niu Ioka ni matapulepule maile e puipuia ai a latou fagafao mai le manavaina o le asu oona ma afaina ai lo latou soifua maloloina.

O loʻo malamalama o @ puppynamedcharlie o se "tusitala fagafao" faʻatasi ai ma faʻamalosi i luga o TikTok ma Instagram, o lea na vave ona maua ai le faʻaaliga o lenei vitio talu mai lona faʻamalolo.

I le vaega o faʻamatalaga, e toʻatele tagata faʻaoga latou te iloa lelei "faiga puipuia" na ia faia mo tamaiti Mao e alu i fafo i lenei "taimi faʻapitoa".I le taimi lava e tasi, e tele foʻi feʻau e fesiligia ai bloggers e uiga i le ituaiga lava lea e tasi o matapulepule maile.

O le mea moni, faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le ea i Niu Ioka, o le tele o aiga fagafao ua amata ona gauai atu i mataupu tau le soifua maloloina o a latou fagafao.I ni nai aso, o le autu o "maile ofuina matapulepule" i luga o TikTok ua oʻo i le 46.4 miliona vaʻaiga, ma o le tele ma le toʻatele o tagata o loʻo fefaʻasoaaʻi ni matapulepule puipuia DIY i luga o le tulaga.

E tusa ai ma faʻamatalaga talafeagai, o le faʻaogaina o tagata e ona taifau i le Iunaite Setete e matua lautele, e aofia ai tagata o vaitausaga uma ma vasega lautele.E tusa ai ma le American Pet Product Manufacturers Association, e tusa ma le 38% o aiga Amerika e iai le itiiti ifo ma le tasi le taifau fagafao.Faatasi ai ma i latou, o tupulaga talavou ma aiga o vaega autu ia e tausia taifau, ma o le aotelega, o le tausia o taifau ua avea ma vaega taua o le sosaiete Amerika.I le avea ai ma se tasi o atunuu e tele le numera o taifau fagafao i le lalolagi, o le siitia o le Air Pollution Index ua afaina ai foi le soifua maloloina o taifau fagafao.

O le mea lea, mai le tulaga o loʻo i ai nei, faʻaosofia e ala o TikTok, o le masani o le ofuina o matapulepule mo taifau a o femalagaaʻi o le a faʻaauau pea mo se taimi umi, lea e ono mafua ai le faʻatau atu o mea faʻatau fagafao.

02

E tusa ai ma faʻamaumauga a Google Trends, o le taʻutaʻua o "Pet Masks" na faʻaalia ai se suiga i luga i le amataga o Iuni, ma oʻo atu i lona tumutumu i le aso 10 o Iuni.

ufimata maile

I luga ole Amazon, e le tele ni tagata faʻatau e faʻatau atu matapulepule maile.O se tasi o oloa na faatoa faalauiloa ia Iuni 9th, tau i le $11.49, mai tagata faatau i Saina.O le gutu o le fale e talafeagai mo taifau lapopoa e mafai foi ona puipuia lelei allergies manava pe a savali i fafo.

I Temu, o loʻo iai foʻi faʻatau faʻatau atu ufimata maile, ae o le tau e fai si maualalo, naʻo le $3.03.Ae ui i lea, o lo'o tu'uina atu e le au fa'atau Temu fa'amatalaga au'ili'ili o fa'ata'ita'iga o le fa'aogaina o matapulepule maile, e pei o 1. maile e maua i fa'ama'i manava po'o le manava;2. Maile ma maile matutua;3. Pe a leaga le tau, o le ea e leaga;4. Maile e ma'i;5. E fautuaina e ofuina pe a alu i fafo mo togafitiga faafomaʻi;6. E fautuaina e ofuina i le vaitau o poleni.

Faatasi ai ma le tulaʻi mai o le ogaoga o le tau ma faʻamaʻi e le masani ai, o loʻo faʻateleina foi manaoga o tagata mo le puipuiga o fagafao.E tusa ai ma le malamalamaaga ole tuaoi ole Hugo, ina ua maeʻa le faʻamaʻi o le COVID-19 i le 2020, o le tele o faʻasalalauga e-pisinisi faʻasalalau na faʻalauteleina le faʻavasegaina o mea e puipuia ai fale mo le puipuia ma le puleaina o faʻamaʻi, ma faʻalauteleina le faʻavasegaina o mea e puipuia ai fagafao i lalo ole fagafao. mea faigaluega, e pei o ufimata fagafao, matatioata puipui fagafao, seevae puipui fagafao ma isi mea faigaluega puipui fagafao.


Taimi meli: Iul-10-2023